Χρόνος Απάντησης
Σε εργάσιμες ημέρες
Βιολογικό
Δείγμα
ΜεθοδολογίαΑνάλυσηΚωδικός
Εξέτασης

22.10.2021 Genotypos Μνημόνιο συνεργασίας με το Aegean College

Genotypos Μνημόνιο συνεργασίας με το Aegean College

Το εργαστήριο Genotypos Science Labs και το Aegean College ανακοινώνουν μια επιστημονική και ακαδημαϊκή συνεργασία που θέτει ψηλά τον πήχη στις βιοϊατρικές επιστήμες στη χώρα μας.
Ο Genotypos Science Labs είναι ένα εργαστήριο Μοριακής Γενετικής, Γενωμικής Ιατρικής και Κυτταρογενετικής υψηλών προδιαγραφών με ηγετική θέση στον τομέα των γενετικών αναλύσεων, αναγνωρισμένο από την εγχώρια και διεθνή επιστημονική κοινότητα για τη δέσμευσή του στην έρευνα και την καινοτομία, αλλά και για τη διενέργεια προηγμένων εργαστηριακών εξετάσεων με το μέγιστο βαθμό εγκυρότητας και αξιοπιστίας.
Τα επόμενα χρόνια Genotypos και Aegean College θα προσφέρουν σε φοιτητές προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων που προσφέρονται σε συνεργασία με το University of Essex, τη δυνατότητα να εξοικειωθούν σε νέες διαγνωστικές και προγνωστικές αναλύσεις, στον προσδιορισμό νέων θεραπευτικών στόχων, αλλά και στον σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων εφαρμοσμένης έρευνας.
Όσον αφορά στην Έρευνα, οι δυο οργανισμοί θα συνεργαστούν με σκοπό την εισαγωγή καινοτομιών και εξειδικευμένων εφαρμογών στη λειτουργία κλινικών εργαστηρίων, αλλά και την προώθηση εγχώριων, ευρωπαϊκών και διεθνών ερευνητικών προτάσεων. Παράλληλα, θα συνεργαστούν στο πλαίσιο ερευνών στον τομέα της «βιοϊατρικής επιστήμης».
Πρόκειται για μια συνεργασία που αναδεικνύει τη μεγάλη σημασία που προσδίδει ο Genotypos στη σύνδεση έρευνας και ανώτατης εκπαίδευσης, επιλέγοντας για αυτό το σκοπό ελληνικούς και ευρωπαϊκούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς υψηλού κύρους όπως είναι το Aegean College και το βρετανικό University of Essex.
Ως εργαστήριο ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το Aegean College και το University of Essex, θέτοντας τις υποδομές και την άριστη τεχνογνωσία μας στη διάθεση των φοιτητών, με στόχο την προετοιμασία άρτια καταρτισμένων επιστημόνων που θα είναι εις θέση να ανταποκριθούν στις ανάγκες ενός κλάδου με τεράστιες ευκαιρίες επιστημονικής και προσωπικής εξέλιξης τα επόμενα χρόνια.